faq

// gyakran ismételt kérdések

Ezt sajnos nehéz megmondani előre. Mivel minden weboldal egyedi, ezért nem tudom az áraimat csomagajánlatokba foglalni. 

Árajánlat kérés során próbálj a lehető legrészletesebben leírni MINDENT, amit úgy gondolsz, hogy fontos lehet tudnom. Minél több mindent megírsz az elején, annál hamarabb jutunk el a konkrét árig, rengeteg felesleges kört megspórolva.

Egy “egyszerűbb”, egy oldalas weboldal természetesen nem fog annyiba kerülni mint egy webshop, de írtam feljebb, egyeztetés után tudunk majd az árakról is beszélni.

Amennyiben weboldalad mellé – vagy külön – szeretnél valamilyen designt is (logó, névjegykártya, FB és Insta képek, mobil app, stb.), esetleg teljes arculattervezést, akkor természetesen ezek az összegek a weboldal fejlesztésen felül még hozzáadódnak az árhoz.

Általában 1-3 hónapot vállalok egy weboldal elkészítésére, amely teljes mértékben függ az elkészítendő honlap milyenségétől. Ezt a közös tervezgetésünk alatt látni fogom, és mire a szerződés íráshoz érünk, biztosan meglesz a kitűzött határidő.

Azonban legyen szó akár weboldalról, akár design tervekről, fontos, hogy a másik fél együttműködjön, tudjunk kommunikálni, és belátható időn belül válaszoljunk egymás kérdéseire. Ha nincsen megfelelő kommunikáció, az sajnos hatással lehet a határidőkre.

Az első pár alkalommal egyeztetünk arról, hogy mit szeretnél, majd szerződésbe foglaljuk mindazt. Ezután folyamatos egyeztetések következnek, amik során lehetőséged lesz megnézni az oldalad félkész / teszt verzióit. Amennyiben elégedett vagy a végeredménnyel, a weboldal élesítésre kerül.

Design terveknél először skicceket készítek, majd a megfelelő(ket) részletesen kidolgozom.

A weboldal élesítése után két lehetőséged van. 

  1. Átadom a weboldalad, és onnantól kezdve a közös munkánk véget ért. (értsd: nem vállalok hibajavításokat, frissítéseket, stb…)
  2. A weboldal átadása után vállalom a weboldalad üzemeltetését egy előre egyeztetett havi összegért. (ebben benne van a szerverüzemeltetés, karbantartás, hibajavítás, bármilyen változtatás a honlapodon, 24/7 rendelkezésre állás, stb…)

Mindig el lehet térni az eredeti ötlettől, azonban ennek mértéke befolyásolhatja az árat és az elkészülési időt. Mivel a fejlesztés alatt folyamatosan kommunikálunk egymással, ezért lehet, hogy pár dologban változtatunk, de az alapkoncepció általában meg szokott maradni.

Új ötleteket pedig mindig nagyon szívesen fogadok a fejlesztés és az üzemeltetés folyamán, azonban ne tévesszük össze pár új menüpont és design kérését egy teljesen új weboldal kérésével.

Ügyfeleimmel legtöbbször Discordon kommunikálok, ha már elkezdtük a közös munkát. Azonban ha neked ez nem kényelmes, akkor beszélhetünk emailben, telefonon, sms-ben, vagy ahogy neked a legjobb. 🙂 

Facebook és Instagram oldalamon is kereshetsz, vagy akár itt a weboldalon keresztül a kapcsolat menüpont alatt.